Pályázat GINOP-1.2.3-8-3-4-16

Ginop_1.2.3

2019|05 |02

Bútormester 2003 Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS a Bútormester 2003 Kft-nél az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

 

 

A Bútormester 2003 Kft, 30%-os támogatási intenzitás mellett, 15,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 60%-os támogatási intenzitás mellett, 31 millió forint visszatérítendő támogatást nyert el a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A közel 52 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a „Kapacitásbővítő beruházás a Bútormester 2003 Kft-nél” című projekt valósult meg.

 

A projekt célja a vállalkozás gépparkjának bővítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése volt. A növekvő és változó piaci igények megkövetelik a minőségi, gyors és a speciális célú termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a korszerű technológiával rendelkező termelő berendezések megléte.

Az EU és Magyar Állam támogatásával korszerű és hatékony termelő gépeket vásárolt Vállalkozásunk. A projekt keretében egy faipari CNC felsőmaró, egy szorítógerendás táblafelosztó gép, egy a meglévő élzárógépünkhöz kapcsolódó visszaadagoló gép, és egy csavarkompresszor beszerzésére került sor.

 

A CNC vezérlésű marógép beszerzésével különböző, nagy sebességű és pontosságú marási, fúrási munkálatokat elvégezésére, valamint íves, lekerekített formák megmunkálására is lehetősége nyílik vállalkozásunknak. A szorítógerendás táblafelosztó gép fa, nyers, vagy laminált faalapú, illetve ezekhez hasonlóan megmunkálható egyéb anyagokból készült táblák méretpontos, kiszakadás-mentes vágását szolgálja. Az élzárógéphez kapcsolódó visszaadagoló gép a bútorlapok méretre vágását követően, az első körben megmunkált munkadarabot automatikus visszahordását végzi, egy újabb munkafolyamat elvégzése érdekében. Az új gépek üzembe helyezésével megnövekvő, a gyártási folyamathoz szükséges sűrített levegőigény kielégítésére egy új kompresszor beszerzésére is sor került a projekt keretében.

 

A beruházással termelési kapacitásaink bővülnek. Emellett a gépek beszerzése a jelenleginél magasabb szintű feldolgozottságot eredményez a megmunkálási gyorsasággal, a gyártási folyamatok összevonásával, a nagyobb precizitású megmunkálással. Ennek következtébenalkalmazkodni tudunk az újabb technológiai kihívásokhoz, a változó piaci igényekhez, amelyek további megrendeléseket eredményeznek.

 

Projektazonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01563

 

A projekt fizikai befejezésének időpontja 2019. március14.

______________________________________________________________________________________________________________

2018|10 |01

Bútormester 2003 Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY            

KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS a bútormester 2003 Kft-nél az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

 

 

A Bútormester 2003 Kft, 30%-os támogatási intenzitás mellett, 15,5millió forint vissza nem térítendő támogatást és 60%-os támogatási intenzitás mellett, 31 millió forint visszatérítendő támogatást nyert el a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázaton a Széchenyi 2020 keretében. A közel 52 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a „Kapacitásbővítő beruházás a Bútormester 2003 Kft-nél” című projekt valósul meg.

 

A projekt célja a vállalkozás gépparkjának bővítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése. A növekvő és változó piaci igények megkövetelik a minőségi, gyors és a speciális célú termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a korszerű technológiával rendelkező termelő berendezések megléte.

Az EU és Magyar Állam támogatásával korszerű és hatékony termelő gépeket vásárolhat Vállalkozásunk. A projekt keretében egy faipari CNC felsőmaró, egy szorítógerendás táblafelosztó gép, egy a meglévő élzáró gépünkhöz kapcsolódó visszaadagoló gép, és egy csavarkompresszor beszerzésére kerül sor.

 

A CNC vezérlésű marógép beszerzésével különböző, nagy sebességű és pontosságú marási, fúrási munkálatokat elvégezésére, valamint íves, lekerekített formák megmunkálására is lehetősége nyílik majd a vállalkozásunknak. A szorítógerendás táblafelosztó gép fa, nyers, vagy laminált faalapú, illetve ezekhez hasonlóan megmunkálható egyéb anyagokból készült táblák méretpontos, kiszakadás-mentes vágását szolgálja majd. Az élzáró géphez kapcsolódó visszaadagoló gép a bútorlapok méretre vágását követően, az első körben megmunkált munkadarabot automatikus visszahordását végzi, egy újabb munkafolyamat elvégzése érdekében. Az új gépek üzembe helyezésével megnövekvő, a gyártási folyamathoz szükséges sűrített levegőigény kielégítésére egy új kompresszor beszerzésére is sor kerül a projekt keretében.

 

A beruházással termelési kapacitásaink bővülnek. Emellett a gépek beszerzése a jelenleginél magasabb szintű feldolgozottságot eredményez a megmunkálási gyorsasággal, a gyártási folyamatok összevonásával, a nagyobb precizitású megmunkálással. Ennek következtében,a beruházás befejeztével alkalmazkodni tudunk az újabb technológiai kihívásokhoz, a változó piaci igényekhez, amelyek további megrendeléseket eredményeznek majd.

 

Projektazonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01563

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja 2019. július 1.